Stöduttalande för Hotell- och restaurangfacket!

Du står aldrig ensam

Idag har Hotell- och restaurangfacket tvingats ta till det enda vapnet vi har i avtalsrörelsen och det är att varsla om strejk. Varför har man behövt göra det?
Arbetsgivarorganisationen Visita har vägrat gå med på den låglönesatsning som IF Metall och de andra facken inom industrin förhandlat fram i det så kallade ”märket”. Vi i Unga Elektriker är inget fan av ”märket” men vi tycker det är bra med en LO-samordning och ännu bättre med låglönesatsningen som innebär att de som tjänar under 24 000 kr ska få mer. Det är inte acceptabelt att klyftorna ökat och det har främst drabbat de kvinnodominerade yrkena.

Vi stödjer Hotell- och restaurangfacket till 100%. Vi är beredda att gå ut i strid för att hjälpa er. Vi vill uppmana samtliga LO-förbund att hjälpa HRF i denna fight, för vad är en samordning annars värd? Vi hoppas också att Svenskt Näringsliv tar sitt ansvar och snabbt drar Visita i örat och förklarar hur det fungerar.

Hejja HRF, ni är riktigt grymma som tar fighten och står upp för era medlemmar. Ni är förebilder för oss alla. Nu ser vi till att Visita viker sig.

LO förbunden organiserar cirka 1 500 000 arbetare. Hur många behöver gå ut i strejk innan Visita fattar vinken? Går man på en av oss så bråkar man med alla.
Tillsammans är vi starka och upp till kamp kamrater!
/
Unga Elektriker

För mer information om strejken, läs här

Vill du stötta strejken skriv på denna namninsamling här