Lärlingsperioden

ta hand om framtiden

Varje år går det ut 1000-tals el-studerande från el-programmen runt om i landet. Väldigt många får tyvärr aldrig det där första jobbet som elektriker-lärling. Motsägelsefullt, samtidigt skriker branschen efter elektriker. Alla vill ha erfarna elektriker och få tar ansvar för att utbilda framtidens erfarna elektriker, det vill säga lärlingar.

De som lyckas landa den där första anställningen i yrket, är det en dans på rosor därefter?

Absolut inte! Det finns bra företag som tar sig an lärlingar och ser till att de får en bra och varierande utbildning. Sedan finns det dem ”mindre bra” företagen som är raka motsatsen. Företag som utnyttjar lärlingar, istället för att se dem som en tillgång att forma helt nya elektriker. De ser dem som en billig arbetskraft och tar inget ansvar alls för att de ska få en schysst utbildning.

Nu får det vara nog tyckte deltagarna på Unga Elektrikers ungdomsforum och gjorde en video för att illustrera hur det är att vara lärling i dagens el-bransch. Se till att ta hand om lärlingarna och ge dem en schysst utbildning. Det är trots allt dem som är framtiden i branschen!

Se videon och dela vidare!

/
Unga Elektriker