Företagarna, nya bidragstagarna?

1378052_616554628390709_1965257157_n

Att vara ung och arbetslös är inte en alltför ovanlig syn. Vi har en otroligt hög arbetslöshet där var fjärde ungdom är arbetslös i dagens Sverige.
Inom el-branschen finns ingen direkt statistik för ungdomsarbetslösheten då man först måste bli anställd och sedan bli arbetslös för att räknas som arbetslös elektriker.
Kan tyckas konstigt men så är det. Vad vi dock vet är att varje år går cirka 5000 ungdomar ut från el-programmet. Långt ifrån alla får jobb utan hamnar ofta i andra branscher eller ännu värre, arbetslöshet.

Man har länge diskuterat hur man ska få bukt på ungdomsarbetslösheten. Ska man göra det billigare för ett företag att anställa unga? Man har infört fler otrygga anställningsformer, som oftast unga får ta. Det är vägen in i arbetslivet säger man. Man har även hållit nere de ungas löner.
Sedan ett tag har man även sänkt de sociala avgifterna för unga under 26 år.
Sociala avgifter är en avgift arbetsköparen betalar in utöver din lön.
Pengarna går till:

* Ålderspension
* Efterlevnadspension
* Sjukförsäkring
* Föräldraförsäkring
* Arbetsskadeförsäkring
* Arbetsmarknadsaktiviteter (arbetsförmedlingen, komvux o.s.v.)
* Lönearbetstagaravgift ( Vad man kan säga är en ren skatt)

För en person över 26 år ligger de sociala avgifterna på 31,42% och personer under 15,49%.
Det här är pengar som vi arbetare avstår i lön och låter vår arbetsköpare betalar in åt oss så att vi en dag kan nyttja när det behövs.
Ett bra system men jag gissar på att ingen har missat hur det på senare år har blivit sämre. Några exempel är: pensionen går knappt att leva på, folk utförsäkras och arbetsförmedlingen är helt värdelös.

Om man kollar inom vår bransch, så står de i installationsavtalet att lägsta lönen för en lärling är 13 086 kr. Räknat på de, så tjänar arbetsköparen ca 2000 kr/månad. Leder detta till att fler lärlingar anställs? Osäkert men en sak är säkert, det är fortfarande dyrt att anställa unga visst. Eller ja, företagen tycker bevisligen de, eftersom lärlingarna idag knappt kan hitta ett jobb.

Nu har man infört ytterligare ett system så företagen kan få ännu mer bidrag för att anställa dessa ”dyra” lärlingar. Detta nya system heter ”YI-anställning”, yrkesintroduktions anställning alltså.
För att kunna söka detta finns det ett par krav:

* Lärlingen får inte redan vara anställd utan ansökan måste gå via arbetsförmedlingen som ska godkänna YI-stöd innan lärlingen börjar arbeta.

* Lärlingen måste vara under 25 år

* Minst 15% av arbetstiden ska utgöras av handledning eller utbildning

* Lärlingen som stödet beviljas för ska sakna relevant yrkeserfarenhet, vilket i praktiken innebär att lärlingen inte gjort klart hela lärlingstiden och kvalificerat sig för ECY-certifikat.

Uppfylls dessa krav kan företaget få bidrag på 6 500 kronor/månaden under hela lärlingstiden, 1 600h.
Räknar man ihop alla dessa pengar företagen kan få så kostar det dem 8 670 kr/månaden att ha en lärling anställd. De istället för hela 15 170 kr(!).
(Första 720 h räknat)

Om detta leder till fler anställningar vet vi inte idag, tiden får visa det.
Men kan inte förstå företagarna. Om ingen anställer lärlingar så kommer el-branschen stå utan elektriker om en inte allt för snar framtid. Behövs verkligen dessa bidrag?
Företagen borde skrika efter lärlingar. De får en chans att anställa en person och lära upp dem precis som de behöver och utöver de så är lärlingar personer som gör nästan vad som helst för att få den där anställningen.

Elektriska Installatörsorganisationen, EIO, som organiserar dessa el-företag borde uppmana sina medlemmar att faktiskt anställa unga. Gör de EIO! Lyft alla goda sidor en lärling har.

/
Unga Elektriker