Facket mot nazism

Facket mot nazism

Idag lördag den 12e november, har vi tillsammans med tusentals andra demonstrerat på Sergels Torg i Stockholm. Anledningen är att nazistiska organisationen Nordisk Motståndsrörelse har genomför en demonstration under parollen ”stoppa främlingsinvasionen”. För oss var det viktigt att visa Nordisk Motståndsrörelse att vi är många fler som står upp för alla människors lika värde än som delar deras värderingar och sprider deras hat.

Vi kan aldrig stå tysta bredvid när det kommer krafter i samhället som gör skillnad på människor och männsikor. Nordisk Motståndsrörelse pratar om ”främlingar” medans vi ser alla som våra medmänniskor som vi måste hjälpa i dessa svåra tider. De personer som kommer till Sverige som flyr undan krig och förföljelse är inte främlingar. De är våra framtida kollegor, vänner och familj. Så länge de finns krafter i samhället som sprider hat så kommer vi i Unga Elektriker fortsätta sprida kärlek.


dsc_0109

Bakom vår demonstration stod förutom vi, Unga Byggare, Seko Stockholm, HRF Stockolm-Gotland, SSU Stockholm, Ung Vänster Stockholm, Studenter mot Rasism, Vänsterpartiet, Rött Forum och Feministiskt Initiativ. Utöver de var det flertalet stödorganisationer. Cirka 4 000 deltog på demonstrationen. Se filmen: Krossa Rasismen Nu!

#FacketmotNazism #Fuckracism

/
Unga Elektriker